unioncont.ro Web analytics

Se lanseaza o moneda de argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti

Se lanseaza o moneda de argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti
vineri, 5 noiembrie 2021 Economie

Din 8 noiembrie 2021, circuitul numismatic din Romania se va imbogati cu o noua moneda de argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti lansata de Banca Nationala a Romaniei.

Conform BNR, aversul monedei reda cladirea Operei Nationale din Bucuresti, inscriptia "ROMANIA" in arc de cerc, stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2021".

Iar, reversul monedei prezinta fosta cladire a Teatrului Lyric din Bucuresti unde a avut loc spectacolul inaugural al Operei Nationale, portretul si numele lui George Enescu, care a dirijat acest spectacol, portretul si numele lui George Stephanescu, initiator si animator al interpretarii muzicii de opera de catre artisti romani, si inscriptiile "INFIINTAREA OPEREI NATIONALE DIN BUCURESTI", "100 ANI" si "1921", anul spectacolului inaugural.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Conform BNR, lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.