unioncont.ro Web analytics

Sprijin financiar pentru firmele care angajeaza someri

Sprijin financiar pentru firmele care angajeaza someri
miercuri, 28 noiembrie 2018 Economie

Firmele care angajeaza someri in varsta de peste 25 de ani (non-NEET) prin programe de ucenicie sau stagii de practica vor beneficia de un sprijin financiar in valoare de 2.250 lei pe luna pentru fiecare ucenic sau stagiar. Conditia este ca persoanele fara loc de munca sa fie inregistrate in evidentele Serviciului Public de Ocupare (SPO), a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Initiativa este posibila datorita implementarii de catre ANOFM, pe o perioada de 32 de luni, a proiectului „UNIT 4 RMPD - Ucenicie si stagii pentru somerii non-NEET din Regiunile mai putin Dezvoltate", cofinantat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU). Bugetul proiectului este de aproape 125 milioane de lei (aproximativ 27 milioane de euro), din care 106 milioane de lei (23 milioane de euro) reprezinta cheltuieli nerambursabile.

Prin intermediul acestui proiect, Agentia va sprijini financiar angajatorii care incadreaza, prin programe de ucenicie sau stagii de practica, someri in varsta de peste 25 de ani (non-NEET), inregistrati in evidentele Serviciului Public de Ocupare (SPO).

Sprijinul financiar va fi in valoare de 2.250 lei/luna/ucenic sau stagiar, iar angajatorii vor putea beneficia de aceasta subventie pe toata durata contractului de ucenicie/stagiu incheiat, dupa cum urmeaza: timp de 6 luni pentru stagiile de practica, iar pentru contractele de ucenicie perioada variind in functie de nivelul de calificare, de la 1 la 3 ani, cu conditia mentinerii raporturilor de munca ale acestor categorii de persoane pe perioada contractului de stagiu/ucenicie.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi implementat cu sprijinul agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din sapte regiuni de dezvoltare, eligibile conform cererii de finantare, respectiv: Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia si Vest.

In cadrul proiectului va fi finantata angajarea, prin contracte de ucenicie si stagii de practica, a 3.842 de someri in varsta de peste 25 de ani, astfel: 1.921 de someri si persoane inactive din care 579 someri pe termen lung si/sau persoane cu dizabilitati si/sau persoane cu studii primare sau studii gimnaziale si/sau persoane cu studii liceale sau postliceale; 1.152 de persoane din mediul rural, in special persoanele din agricultura de subzistenta si semi-subzistenta; 768 cetateni romani apartinand minoritatii rome.

Persoanele interesate pot accesa atat site-ul ANOFM, cat si pagina de Facebook a institutiei pentru a afla informatii actualizate permanent despre proiect si despre fiecare masura activa derulata prin intermediul acestuia.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.