Stimulente pentru agricultori: TVA de 9% pentru seminte, pesticide si ingrasaminte

miercuri, 6 iulie 2016

Seful Guvernului crede ca masura va avea efecte pozitive asupra preturilor furnizorilor din domeniu si va stimula derularea in conditii optime a programelor de investitii din fonduri europene nerambursabile, dar si ca reduce evaziunea din domeniu.

"TVA-ul pentru lucrari agricole, pentru livrarea unor in-put-uri necesare pentru productia agricola, cum ar fi seminte, ingrasaminte, pesticide si alte produse necesare insamântarii sau cultivarii plantelor in agricultura, dar si pentru prestarea de servicii specifice lucrarilor agricole si intretinerii lucrarilor agricole(...) scade de la 20 la 9%", a punctat Dacian Ciolos la inceputul sedintei Executivului.

Asta in conditiile in care ponderea agriculturii in Produsul Intern Brut este de numai 4,5%, o pondere mult mai mica decât a tarilor europene cu care ne putem compara.

Potrivit ministrului de Finante, reducerea TVA are un impact bugetar de 65,8 milioane de lei anul acesta si de 191 de milioane in 2017.

Sursa: digi24.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.