unioncont.ro Web analytics

Taxa anuala pentru domeniul .ro

Taxa anuala pentru domeniul .ro
vineri, 27 ianuarie 2017 Taxe si impozite

Pana in prezent domeniile de site-uri „.ro" aveau valabilitate nelimitata, insa de la jumatatea acestui an lucrurile se vor schimba. Astfel, incepand cu luna iulie pentru folosirea in continuare a aceluiasi nume de domeniu persoanele interesate vor trebui sa achite periodic o taxa, potrivit avocatnet.ro. Anuntul a fost facut de Romania Top Level Domain (RoTLD).

Ceea ce inseamna ca de la 1 iulie 2017, se va introduce un tarif de intregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile „.ro", insa fara ca RoTLD (Registrul roman de domenii pentru site-uri „.ro") sa precizeze cat va fi aceasta.

Acest tarif va asigura atat inregistrarea numelui de domeniu, cat si dreptul de folosire al acestuia pe o perioada limitata de cinci ani. Dupa expirarea termenului, trebuie achitata anual o alta taxa. Cine nu se conformeaza va pierde numele care astfel va deveni liber si altcineva il va putea inregistra si folosi.

Pe de alta parte, nu va exista posibilitatea inregistrarii pe o perioada mai scurta, de exemplu de un an, ci doar de cinci ani (cu optiune de prelungire). Asta inseamna ca daca cineva are nevoie de un nume de domeniu doar pentru un an, va fi nevoit sa plateasca aceeasi suma de bani ca si cum l-ar folosi cinci.

Concret, modificarea vizeaza toate numele de domeniu „.ro", atat cele mai vechi de cinci ani, cat si cele pentru care termenul se va implini mai tarziu. In acest sens, RoTLD a precizat care sunt datele la care persoanele interesate sa isi pastreze numele vor trebui sa plateasca taxa anuntata:

-cei care au nume de domenii inregistrate inainte de data de 1 iulie 2012 trebuie sa plateasca taxa anuala de mentenanta intre 1 iulie si 1 octombrie 2017;

-cei care au nume de domenii inregistrate in intervalul 1 iulie 2012 - 1 iulie 2017 trebuie sa plateasca taxa anuala la momentul la care se vor implini cinci ani de la inregistrare;

-cei care isi vor inregistra nume de domenii ulterior datei de 1 iulie 2017 vor plati taxa anuala dupa cinci ani, calculati de la momentul inregistrarii.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.