Taxele de roaming vor deveni istorie

Taxele de roaming vor deveni istorie
vineri, 7 aprilie 2017 Noutati legislative

Documentul prin care sunt eliminate in totalitate taxele de roaming aplicate utilizatorilor de telefonie mobila a fost aprobat in Parlamentul European, potrivit unui comunicat al biroului de presa al legislativului european.

Asadar, din 15 iunie 2017 cetatenii din Uniunea Europeana pot sa telefoneze, sa trimita SMS-uri la preturi de cel mult 3,2 eurocenti/minut pentru apelurile vocale si un eurocent/ pe sms.

Referitor la tarifele maxime pentru traficul de date mobile, acestea urmeaza sa fie reduse treptat pe parcursul urmatorilor cinci ani: de la 7,7 euro/GB (incepand din 15 iunie 2017) la 6 euro/GB (incepand din 1 ianuarie 2018), apoi 4,5 euro/GB (incepand din 1 ianuarie 2019), 3,5 euro/GB (incepand din 1 ianuarie 2020), 3 euro/GB (incepand din 1 ianuarie 2021) şi 2,5 euro/GB (incepand din 1 ianuarie 2022).

Decizia a fost luata cu 549 de voturi pentru, 27 de voturi contra si 50 de abtineri.

„Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sarbatori acum faptul ca de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor calatori prin Europa vor putea verifica e-mailul, utiliza harti, incarca fotografii pe retelele sociale, vor putea telefona si trimite SMS-uri acasa fara costuri suplimentare", a declarat raportorul PE in acest dosar, eurodeputata finlandeza Miapetra Kumpula-Natri (S&D).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.