Taxele si impozitele, platite online de romanii din strainatate

Taxele si impozitele, platite online de romanii din strainatate
vineri, 2 decembrie 2016 Economie

De la 1 decembrie, romanii care muncesc in strainatate isi pot achita online darile catre stat, chiar daca detin un card emis de o banca din afara Romaniei. Aceasta optiune a devenit disponibila datorita platformei ghiseul.ro, dupa cum a anuntat ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Delia Popescu citata de Agerpres.

„Va prezint un mic pas pe care Guvernul Romaniei il face in digitalizarea Romaniei si in relatia cu romanii de pretutindeni, o solutie de plata a taxelor si impozitelor si modul in care putem interactiona cu statul in mediul online, fara a fi nevoie a ne deplasa la ghiseu. Solutia se cheama ghiseul.ro., la care, incepand de astazi (1 decembrie - n.r.), avem o facilitate noua pentru romanii din diaspora. Facilitatea inseamna ca putem sa cream un mediu online, deci nu ne mai deplasam de acasa, ne putem crea user-ul si parola, cu care avem acces la facilitatile tehnice expuse de catre platforma ghiseul.ro. Putem sa facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul din afara Romaniei, deci cu un card bancar emis de o banca din afara Romaniei. Lucrurile astea vor facilita, sa zicem, relationarea romanilor de pretutindeni cu administratia publica in zona de taxe si impozite", a declarat ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Totodata, romanii din strainatate au la dispozitia si platforma prin care pot sa solicite obtinerea unor autorizatii si avize online, care sunt emise in acelasi mod – lucru ce usureaza relatia lor cu statul roman.

De asemenea, Popescu a tinut sa sublinieze si faptul ca Ministerul de externe a finalizat un ghid pentru romanii care doresc sa se intoarca in tara. In opinia ministrului, Guvernul din care face pare este constient de importanta majora pe care o are diaspora pentru Romania.

„Digitalizarea, cred cu convingere ca poate reprezenta o solutie de repatriere. De ce zic asta: pentru ca vom putea munci din Romania pentru firme din afara Romaniei, nu vom mai fi nevoiti sa ne parasim tara pentru a avea job-uri mai bine platite. Practic, birourile open space vor deveni birouri fara limite si fara granite statale, as putea sa zic, ceea ce ar fi un lucru minunat", a mai spus ministrul Delia Popescu.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.