unioncont.ro Web analytics

Taxele si impozitele, reduse cu 5% sau 10% daca se achita pana la 15 decembrie

Taxele si impozitele, reduse cu 5% sau 10% daca se achita pana la 15 decembrie
joi, 15 noiembrie 2018 Taxe si impozite

Persoanele fizice care au depus Declaratia Unica pana la 31 iulie 2018 vor beneficia de reducere a datoriilor fiscale se grabesc sa-si aschite darile la stat. Astfel, romanii care isi vor isi achita integral obligatiile fiscale estimate pentru anul 2018, pana la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificatie de 5% din totalul sumei datorate, conform Ministerului Finantelor Publice (MFP).

De asemenea contribuabilii care vor alege sa-si achite obligatiile fiscale pana la 15 martie 2019, vor plati cu de 5% mai putin din suma totala datorata, daca Declaratia unica a fost depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Este important de stiut ca Declaratia Unica trebuie completata si depusa de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unica.

Declaratia Unica poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Incepand cu anul 2019, Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

Totodata, persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenti, au ca termen de plata data de 30 iunie 2019 si vor beneficia de o bonificatie de 10% daca isi achita obligatiile pana la 15 decembrie 2018.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferenta anilor fiscali precedenti, la inceputul anului 2019, au acelasi termen de plata – 30 iunie 2019 – si vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile pana la 31 martie 2019.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.