Termenul de depunere a proiectelor pentru investitii in procesarea produselor agricole

Termenul de depunere a proiectelor pentru investitii in procesarea produselor agricole
joi, 6 ianuarie 2022 Noutati legislative

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca sesiunea de depunere a proiectelor pentru submasura "Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole", componenta "Sprijin pentru investitii de modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole", din cadrul PNDR, a fost prelungita pana pe data de 7 februarie 2022, a anuntat joi Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unitatilor de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime in produs finit reprezentand una din prioritatile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate si sprijin in accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piata", a afirmat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Adrian Chesnoiu.

Conform sursei citate, termenul initial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie. Fondurile disponibile pentru submasura 4.2 "Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole" sunt de 182,777 milioane euro.

Reprezentantii MADR, anunta ca fondurile sunt impartite in doua componente, respectiv: sprijin pentru investitii de modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole - 143,611 milioane euro si sprijin pentru investitii noi, extindere si modernizare in procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase - 39,166 milioane euro.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.