unioncont.ro Web analytics

Titluri de stat pentru populatie, listate la bursa

Titluri de stat pentru populatie, listate la bursa
miercuri, 15 iulie 2020 Economie

Titlurile de stat pentru populatie in lei si, in premiera, titluri de stat denominate in euro sunt listate, incepand de miercuri, 15 iulie, automat la Bursa de Valori Bucuresti. Titlurile sunt puse in vanzare de BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR si BRD.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a precizzat ca titlurile de stat au maturitati de 2 si 4 ani pentru moneda nationala si de 5 ani pentru euro.

Dobanzile anuale oferite la titlurile de stat in lei sunt de 4% pentru scadenta de 2 ani si 4,5% pentru scadenta la patru ani, iar titlurile de stat in euro au o dobanda anuala de 2%. "Aceste dobanzi acordate peste nivelul actual al pietei scad riscul investitional pana la maturitate si ofera oportunitatea lichidarii imediate si cu minimum de costuri pentru populatie in cazul unor nevoi imediate prin vanzarea acestora pe piata secundara", se mentioneaza intr-un comunicat al MFP.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se deruleaza in perioada 15 iulie - 7 august 2020.

Subscrierea initiala a titlurilor nu este comisionata de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominala a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. In emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta de peste 18 ani pana la data inchiderii Ofertei, inclusiv.

Procedura de subscriere pentru emisiunea in lei se face pe baza unui formular de subscriere in cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania si BRD - Groupe Societe Generale SA, sau in baza unui contract de investitii financiare pe piata bursiera deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizati care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea conditiilor ofertei.

Totodata, pentru subscriere, incasarea cupoanelor si a valorii nominale la scadenta, investitorii trebuie sa mentioneze un cont bancar pentru plati ulterioare.

Potrivit MFP, procedura de subscriere pentru emisiunea in euro se realizeaza doar in baza unui contract de investitii financiare pe piata bursiera deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizati pentru tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea conditiilor ofertei.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.