unioncont.ro Web analytics

Totalul creditelor cu rate amanate despaseste 3 miliarde de lei

Totalul creditelor cu rate amanate despaseste 3 miliarde de lei
vineri, 22 mai 2020 Economie

Peste 150.000 dintre romanii cu datorii la banci au folosit prevederile Ordonantei 37 pentru a amana ratele. Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anunta ca totalul creditelor cu rate amanate pana la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei.

Premierul Ludovic Orban, ministrul Finantelor, Florin Citu, si seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, s-au intalnit vineri dimineata cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor. Discutiile au vizat programul IMM Invest, amanarea ratelor la banci si programul de relansare a economiei, potrivit ministrului Finantelor.

"Prin Ordonanta 37 au beneficiat 152.000 de clienti ai sistemului financiar-bancar insumand cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor cu rate amanate pana la 9 luni. Este un program care a functionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat si a procesat rapid toate cererile. Oricum am prelungit perioada de solicitare a amanarii ratelor pana la 15 iunie", a punctat seful Finantelor.

Citu a subliniat, in context, ca o mare parte dintre programele care vor fi implementate de autoritati depind de buna functionare a parteneriatului cu sistemul financiar-bancar si de sanatatea acestuia din urma.

"Am discutat, in al treilea rand, despre programul de relansare a economiei pentru ca stim ca relansarea economica se face prin intermediul parteneriatului cu sistemul financiar bancar. Banii in economie ajung nu doar de la Guvern. Modul in care Guvernul transmite bani in economie se face si prin intermediul sistemului financiar-bancar. Iar sistemul bancar are expertiza si are si canalele de a transfera acesti bani catre sectoarele performante. De aceea, o mare parte din programele pe care le vom implementa in viitor depind de functionarea acestui parteneriat si de sanatatea sistemului financiar-bancar. Programul pentru companiile mari, care a fost aseara intr-o prima citire in sedinta de Guvern, va avea nevoie de sustinerea sistemului financiar bancar. O intalnire foarte buna si care nu a mai avut loc pana acum la acest nivel", a declarat ministrul citat.

Foto: mfinante.gov.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.