unioncont.ro Web analytics

Ultima zi pentru depunerea declaratiei unice. Ce se intampla cu cei care nu o trimit la ANAF

Ultima zi pentru depunerea declaratiei unice. Ce se intampla cu cei care nu o trimit la ANAF
marţi, 31 iulie 2018 Economie

Azi, marti, 31 iulie 2018 este ultima zi in care poate fi despusa, pe hartie sau in format electronic Declaratia Unica, conform anuntului facut de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

„Marti, 31 iulie 2018 este ultima zi in care se poate depune Declaratia Unica. Contribuabilii persoane fizice pot depune Declaratia online, prin intermediul aplicatiei care poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaratia Unica se poate depune si in format hartie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire", conform sursei amintite.

Sunt obligati sa completeze si sa depuna Declaratia Unica persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii.

De asemenea, sunt obligati sa completeze si sa depuna Declaratia Unica si romanii care nu realizeaza venituri dar aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate.

Cei care conpleteaza si depun online documentul vor primi in bonificatie.

„Pentru depunerea online a Declaratiei Unice pana la 31 iulie 2018 se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Bonificatia se acorda corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii", precizeaza MFP.

Nedepunerea la termenul prevazut de lege de catre persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

Incepand cu anul 2019, Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.