unioncont.ro Web analytics

Un milion de euro, acordat fermierilor si afacerilor din mediul rural

Un milion de euro, acordat fermierilor si afacerilor din mediul rural
vineri, 22 martie 2019 Economie

Aproximativ un milion de euro a fost acordat pana la sfarsitul lunii februarie 2019, prin intermediul Fondului European de Investitii (FEI), conform informatiilor comunicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

In noiembrie 2017, MADR si FEI au semnat „Acordul de finantare pentru implementarea instrumentului financiar", iar in cursul anului 2018 Fondul a definitivat procesul de selectie a intermediarilor financiari si a incheiat Acorduri operationale cu cinci banci: Banca Comerciala Romana, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank.

Bancile selectate in cadrul instrumentului financiar au acordat primele credite, fiind totodata implicate in permanenta in pregatirea personalului si adaptarea procedurilor interne la prioritatile de investitii stabilite prin PNDR.

In data de 21 martie 2019, a avut loc o intalnire de lucru intre reprezentantii Ministerului Agriculturii si cei ai Fondului European de Investitii, sub coordonarea secretarului de stat, Teodora Gabriela Gheniu. Intalnirea a avut ca scop evaluarea stadiului si a progreselor realizate in implementarea instrumentului financiar de imprumut cu partajarea riscului finantat din Programul National de Dezvoltare Rurala.

Pe durata discutiilor, reprezentantii FEI au mentionat ca institutiile financiare din piata au primit cu interes aceasta facilitate de creditare care se adreseaza fermierilor si afacerilor din mediul rural.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.