Valoarea tichetului de masa va fi MARITA

Valoarea tichetului de masa va fi MARITA
joi, 20 octombrie 2016 Noutati legislative

Deputatii au decis ca valoarea unui tichet de masa sa se mareasca pana la 15 lei. Decizia a fost adoptata cu 250 de voturi „pentru" si doua abtineri.

„Este initiativa unor colegi prin care se propunea, initial, posibilitatea de a se mari pana la 13 lei valoarea tichetului de masa, ramanand valoarea actuala in vigoare si doar posibilitatile angajatorului de a mari aceste tichete. In comisie am adoptat un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea de la 13 la 15 lei. Sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare, cat mai curand, daca va trece si de plen", a declarat Adrian Solomon, presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor.

El a adaugat ca, potrivit acestui proiect, angajatorul decide daca poate sa pastreze valoarea actuala a tichetului de masa sau daca o mareste la 11, 13 pana la 15 lei.

Proiectul nu este sustinut si de catre guvernul condus de Dacian Ciolos mai ales in perioade;e preelectorale.

„Guvernul se opune tot timpul in perioada preelectorala unor astfel de masuri. Nu are un impact decat benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite in comert, sunt purtatoare de TVA. (...) Mergem cu raportul saptamana viitoare in plen si sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare cat mai curand", a mai spus Solomon.

In acest moment, valoarea unui tichet de masa este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeana.

Legea va merge la presedinte pentru promulgare.

Sursa: realitatea.net

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.