unioncont.ro Web analytics

Veste buna pentru firme: se prelungeste termenul de transmitere a actelor aditionale la contractele de munca

Veste buna pentru firme: se prelungeste termenul de transmitere a actelor aditionale la contractele de munca
vineri, 15 decembrie 2017 Noutati legislative

Actele aditionale la contractele de munca in Revisal vor putea fi transmise pana la finalul primului trimestru al anului viitor, potrivit unei propuneri a ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Astfel, ca urmare a consultarilor dintre Guvern si mediul de afaceri termenul de transmitere a documentelor fost prelungit in mod exceptional pana la data de 31 martie 2018.

„In ultima perioada am avut foarte multe consultari cu mediul de afaceri in contextul in care intoarcerii sarcinii fiscale de la angajator la angajat si va propunem astazi o Hotarare de Guvern prin care termenul de transmitere a actelor aditionale la contractele de munca in Revisal sa fie prelungit in mod exceptional pana la data de 31 martie 2018. Decizia vine in sprijinul angajatorilor, astfel incat acestia sa aiba suficient timp pentru a transmite noile documente, in conditiile in care in Revisal sunt inregistrate, in prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui numar de 5,5 milioane de angajati, unii dintre ei avand mai multe contracte de munca", a declarat Lia Olguta Vasilescu la solicitarea premierului.

Ministrul Muncii a precizat ca acelasi proiect de HG mai prevede „ca ulterior datei de 31 martie 2018 termenul de transmitere a modificarilor ce vizeaza salariile, indemnizatiile, sporurile sau altor adaosuri in cadrul contractelor de munca in vigoare catre Revisal sa devina de 20 de zile lucratoare".

„In cadrul acestor noi modificari, in cazul contractelor nou incheiate ele trebuie sa fie transmise, in continuare, in Registru cu o zi inainte ca angajatul sa-si inceapa activitatea. Reamintesc, de asemenea, faptul ca transferul contributiilor de la angajator la angajat se face incepand cu data de 1 ianuarie 2018 in conformitate cu Codul fiscal, termenul fiind prelungit doar pentru obligatia de transmitere a datelor in Revisal. Deci, nu se amana intoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuarii acesteia catre Inspectia Muncii", a mai declarat Vasilescu.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.