unioncont.ro Web analytics

Vesti bune legate de cifra de afaceri din comertul cu ridicata

Vesti bune legate de cifra de afaceri din comertul cu ridicata
joi, 18 ianuarie 2018 Economie

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 7,6%, in primele 11 luni din 2017, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate comparativ cu aceeasi perioada din 2016.

Astfel, potrivit Institutului National de Statistica (INS) in intervalul 1 - 30 noiembrie 2017 cresterea cu 7,6% a cifrei de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a fost determinata de activitatile din comertul cu ridicata nespecializat (+16,5%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+14,2%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+6,6%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+6%), comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+5,9%) si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+4,2%).

Scaderi s-au inregistrat, in schimb, la comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-1%) si la activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-0,7%).

Trebuie adaugat si ca afacerile din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a consemnat o crestere cu 7,6%, in primele 11 luni din 2017, ca urmare a majorarii din comertul cu ridicata nespecializat (+15,7%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+13,8%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+7%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+6,2%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+6,1%), comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+3,1%) si activitatii de intermediere in comertul cu ridicata (+0,2%). In acelasi timp, comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii a scazut, in aceeasi perioada, cu 3,2%.

La nivelul lunii noiembrie 2017 vs octombrie 2017, cifra de afaceri din comertul cu ridicata a scazut, ca serie bruta, cu 3,3%, respectiv cu 0,3% ca serie ajustata.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.