Vesti bune legate de cifra de afaceri din industrie

Vesti bune legate de cifra de afaceri din industrie
luni, 13 martie 2017 Economie

Pe total (piata interna plus cea externa) cifra de afaceri din industrie a crescut cu 9,1%, in termeni nominali, in ianuarie 2017 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent. In acelasi timp, in comparatie cu decembrie 2016, cifrele arata o scadere cu 5,6% conform informatiilor furnizate de Institutului National de Statistica (INS).

„Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedenta, pe total a scazut cu 5,6%, ca urmare a scaderilor din industria prelucratoare (-5,7%) si industria extractiva (-3,3%). Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele scaderi: industria bunurilor de uz curent (-16,0%), industria energetica (-14,1%), industria bunurilor intermediare (-3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,6%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 1,1%", conform sursei citate.

Dezvoltarea de 9,1%, inregistrata in ianurie 2017, comparativ cu aceeasi luna a lui 2016 este datorata cresterilor din industria prelucratoare (+10,2%). In acelasi timp, trebuie spus ca industria extractiva a scazut cu 17,5%.

Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat: industria bunurilor de capital (+17,8%), industria energetica (+11,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,0%) si industria bunurilor intermediare (+2,2%).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.