unioncont.ro Web analytics

Vesti bune legate de cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul in Romania

Vesti bune legate de cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul in Romania
marţi, 6 iunie 2017 Economie

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere cu 6,3% in primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului precedent. Cu o singura exceptie: comertul cu autovehicule si motociclete, potrivit informatiilor oferite de al Institutul National de Statistica (INS).

Trendul pozitiv a fost determinat de cresterea comertului cu amanuntul in sectorul carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,9%), vanzarilor de produse nealimentare (+8,9%) si al vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,2%).

„Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie — aprilie 2017, comparativ cu perioada ianuarie — aprilie 2016, a inregistrat o crestere cu 7,0%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al vanzarilor de produse nealimentare (+10,1%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,1%)", informeaza INS.

In luna aprilie, volumul a crescut ca serie bruta cu 2,6% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,2%.

In acelasi timp, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, a urcat atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,8%, respectiv cu 6,1%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.