Vesti bune pentru organizatorii de nunti si botezuri

Vesti bune pentru organizatorii de nunti si botezuri
miercuri, 10 august 2016 Noutati legislative

Conform Legii nr. 70/2015 privind disciplina financiara operatorii economici ce ofera bunuri sau presteaza servicii catre persoane fizice pot incasa cu numerar de la beneficiari sume de pana la 10.000 lei. Totodata, acelasi act normativ interzice fractionarea tranzactiilor pentru a respecta plafonul.

Insa, incepand cu 1 august 2016, organizatorii de nunti si botezuri pot depasi acest plafon de numerar, iar finantele au publicat in Monitorul Oficial procedura prin care se poate face asta.

Autoritatea fiscala poate aproba un alt plafon al incasarilor cu numerar mai mare de 10.000 pentru restaurante, locatii si alte unitati de acelasi gen. Pentru asta, agentii economici interesati trebuie sa inainteze o cerere justificata si documentata catre autoritatea fiscala.

OMFP nr. 1265/2016 aproba procedura efectiva de obtinere a majorarii plafonului de incasari cu numerar, adopta formatul cererii adresate autoritatii fiscale si enumera documentele minime justificative.

Documentele care insocesc cererea

La cererea depusa, se anexeaza urmatoarele documente:

- documentul de proprietate sau folosinta a spatiului folosit pentru nunta sau botez;

- declaratia pe propria raspundere cu privire la suprafata si capacitatea locatiei (numarul maxim de mese/scaune), insotita de autorizatia de functionare pentru spatiile respective;

- situatia incasarilor pentru fiecare eveniment pe ultimele 12 luni. In cazul organizatorilor de evenimente care nu au incasari pentru o perioada anterioara de 12 luni, depun situatia incasarilor pentru perioadele pentru care au avut asemenea evenimente, dar nu mai putin de 2 evenimente;

- copii ale facturilor emise in baza contractelor de furnizare a serviciilor, pentru perioada analizata.

Cererea se poate transmite catre organul fiscal insotita de documentele anexa fie prin posta, fie prin depunere la registratura. Organul fiscal poate sa aprobe sau sa respinga cererea, in functie de documentele justificative.

In cazul in care se aproba cererea, aceasta este valabila un an, cu posibilitatea prelungirii. Solicitarea prelungirii trebuie transmisa organului fiscal cu minimum 30 zile inainte de sfarsitul perioadei aprobate.

Autor: Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

Sursa: hotnews.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.