unioncont.ro Web analytics

Vineri, 23 octombrie, data limita pentru depunerea cererilor in cadrul in cadrul Masurii 21

Vineri, 23 octombrie, data limita pentru depunerea cererilor in cadrul in cadrul Masurii 21
joi, 22 octombrie 2020 Economie

Fermierii mai au la dispozitie o singura pentru a depune cererile in cadrul in cadrul Masurii 21 - Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19 este vineri, 23 octombrie, inclusiv, conform anuntului facut de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

„Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura reaminteste fermierilor ca termenul limita de depunere a cererilor de sprijin in cadrul Masurii 21 - Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, respectiv in sectorul zootehnic - bovine, sectorul zootehnic - ovine si/sau caprine, dar si in sectorul vegetal - legume-fructe si cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv", conform APIA.

Sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara raportata la dimensiunea fermei si urmeaza sa fie platit pana la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobata de autoritatea competenta pana la 31 decembrie 2020.

Potentialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter exceptional sunt fermierii activi, conform definitiei in sensul articolului 9 din Regulamentul UE nr.1307/2013, respectiv legislatiei nationale, crescatori de animale din speciile bovine, ovine/caprine, si/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe si cartofi, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unica de plata in anul 2020 si care respecta criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19.

Fermierii activi sunt acei beneficiari care au indeplinit calitatea de fermier activ si au incasat plati directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plata din campania 2019, respectiv acei beneficiari care au solicitat plati directe pentru prima data in anul 2020 si indeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter exceptional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorului legume-fructe si cartofi, insotite de documentele generale si specifice, pot fi depuse la centrele judetene/locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti sau transmise prin fax, posta sau format electronic scanat prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura de catre beneficiar pe fiecare pagina a documentului transmis.

Alocarea financiara pentru aceasta masura este de 150 de milioane de euro.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.