unioncont.ro Web analytics

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut cu 6,7%

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut cu 6,7%
miercuri, 16 ianuarie 2019 Economie

In primele 11 luni ale anului 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 6,7% ca serie bruta comparativ cu perioada similara din 2017. De asemenea, a inregistrat un trend ascendent si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat, ca serie bruta, cu 5,9%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

In perioada mentionata, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2017 a crescut cu 6,7% volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+34,4%), comertul cu autovehicule (+14,3%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,6%). In schimb, activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 12%.

In perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,5%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+10,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+7,7%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3,1%) si de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+2,7%) Activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana au scazut cu 0,4% .

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,1% ca urmare a cresterii inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+8,7%) si la comertul cu autovehicule (+0,6%). Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-2,0%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o crestere cu 4,0%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2018, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 4,4% datorata scaderilor inregistrate la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-13,4%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-4,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,9%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-2,3%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au crescut 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2018 fata de luna precedenta a scazut cu 0,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2018, comparativ cu luna noiembrie 2017 a inregistrat o crestere cu 7,6% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+43,2%), comertul cu autovehicule (+13,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2018 a inregistrat o crestere cu 7,3% fata de luna noiembrie 2017.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2017, provenita de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+19,1%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+17,7%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+11,8%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+0,2%). Activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor au scazut cu 15,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2018 a crescut cu 8,4% comparativ cu luna noiembrie 2017.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.