unioncont.ro Web analytics

ANAF, o noua aplicatie pentru a usura depunerea online a Declaratiei Unice

ANAF, o noua aplicatie pentru a usura depunerea online a Declaratiei Unice
Friday, 13 July 2018 Taxe si impozite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca Declaratia Unica se poate depune si online. In acest fel, romanii vor putea completa si depune mai usor formularul obligatoriu.

ā€˛Declaratia Unica se poate completa si depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ daca se utilizeaza numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual", informeaza ANAF.

Totodata, se recomanda utilizarea din timp a aplicatiei dedicate completarii si depunerii online a Declaratiei Unice, pentru a se evita ingreunarea procedurii de depunere de catre un numar mare de utilizatori inregistrati simultan in sistem.

ā€˛Contribuabilii care depun electronic Declaratia Unica beneficiaza de bonificatia de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificatie de 5% se acorda, de asemenea, si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii", se arata in comunicat.

Guvernul a anuntat joi ca, la propunerea Ministerului Finantelor, a extins, prin OUG, termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice pana in 31 iulie, fata de 16 iulie cat era initial.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.