unioncont.ro Web analytics

ANAF, o noua aplicatie pentru a usura depunerea online a Declaratiei Unice

ANAF, o noua aplicatie pentru a usura depunerea online a Declaratiei Unice
vineri, 13 iulie 2018 Taxe si impozite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca Declaratia Unica se poate depune si online. In acest fel, romanii vor putea completa si depune mai usor formularul obligatoriu.

„Declaratia Unica se poate completa si depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ daca se utilizeaza numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual", informeaza ANAF.

Totodata, se recomanda utilizarea din timp a aplicatiei dedicate completarii si depunerii online a Declaratiei Unice, pentru a se evita ingreunarea procedurii de depunere de catre un numar mare de utilizatori inregistrati simultan in sistem.

„Contribuabilii care depun electronic Declaratia Unica beneficiaza de bonificatia de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificatie de 5% se acorda, de asemenea, si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii", se arata in comunicat.

Guvernul a anuntat joi ca, la propunerea Ministerului Finantelor, a extins, prin OUG, termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice pana in 31 iulie, fata de 16 iulie cat era initial.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.