unioncont.ro Web analytics

BNR lanseaza o moneda cu tema preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene

BNR lanseaza o moneda cu tema preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene
vineri, 4 ianuarie 2019 Economie

Banca Nationala a Romaniei va luni, 7 ianuarie 2019, un set de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat), o moneda din argint si o moneda din alama, pentru colectionare, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Aversul monedei din aur reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc „Romania", valoarea nominala „100 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune „2019".

Aversul monedei din argint reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc „Romania", valoarea nominala „10 lei", stema Romaniei si anul de emisiune „2019".

Aversul monedei din tombac cuprat reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc „Romania", valoarea nominala „1 Leu", stema Romaniei si anul de emisiune „2019".

Aversul monedei din alama, pentru colectionare reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc „Romania", valoarea nominala „50 Bani", stema Romaniei si anul de emisiune „2019".

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat si din alama) prezinta o compozitie ce contine logo-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si inscriptia circulara, Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Tirajul este de: 250 de seturi de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat); 250 monede din argint; 5.000 monede din alama, pentru colectionare. Preturile de vanzare sunt: 1.965,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare; 325,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare; 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama, pentru colectionare.

Monedele din aur, argint, tombac cuprat si monedele din alama, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din aur, argint, tombac cuprat si a monedelor din alama, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.