Decizie importanta: se inlocuieste impozitul pe profit

Decizie importanta: se inlocuieste impozitul pe profit
vineri, 30 iunie 2017 Taxe si impozite

In curand, impozitul pe profit va deveni o amintire in Romania. Astfel, incepand cu 2018, impozitarea profitului va fi inlocuita cu taxarea veniturilor inregistrate de companii. Este, totusi, posibil ca schimbarea nu fie acceptata de catre Comisia Europeana.

Impozitarea afacerilor urmeaza sa aiba loc de la data de 1 ianuarie 2018, potrivit programului de guvernare prezentat joi. "Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din Romania, (impozit pe cifra de afaceri) incepand cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare", spun autorii programului de guvernare.

Ministrul desemnat, Ionut Misa a declarat că pentru toate firmele treptele de impozitare vor fi de 1%, 2% si 3% pe cifra de afaceri, in loc de 16% pe impozitul pe profit.

In acest moment impozitul pe profit este de 16%. In loc de impozit pe pofit, microinreprinderile cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro pe an platesc impozit pe venit, de 3% pe cifra de afaceri daca nu au angajati si de 1% daca au cel putin un angajat.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.