unioncont.ro Web analytics

Firmele si PFA, obligate sa-si preschimbe actele de inregistrare la Registrul Comertului

Firmele si PFA, obligate sa-si preschimbe actele de inregistrare la Registrul Comertului
marţi, 30 mai 2017 Noutati legislative

Din 7 iulie 2017, firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate in Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) printr-un nou cod de inregistrare, unic la nivel european. Practic, un astfel de cod va fi acordat entitatilor suplimentar fata de identificatoarele deja existente pe plan national, respectiv numarul de ordine din Registrul Comertului si codul unic de inregistrare fiscala (CUI).

Astfel, din 7 iulie 2017, noul cod va fi acordat automat la inmatriculare/ inregistrare solicitantilor, fie ca vorbim de persoane juridice (firme), fie de entitati fara personalitate juridica, organizate sub forma de PFA, intreprinderi individuale (II) sau familiale (IF).

Potrivit informatiilor transmise de ONRC, de la data amintita, profesionistii vor putea solicita preschimbarea certificatului de inregistrare cu noul certificat de inregistrare, care va contine si identificatorul unic la nivel european.

Mai multe informatii despre formalitatile care trebuie indeplinite se vor regasi intr-un ordin al Ministerului Justitiei (MJ).

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.