O banca importanta vrea sa vanda subsidiarele din Romania, Bulgaria si Serbia

O banca importanta vrea sa vanda subsidiarele din Romania, Bulgaria si Serbia
luni, 17 iulie 2017 Economie

Cel mai mare grup bancar grec, Piraeus Bank, vrea sa scape de subsidiarele din Romania, Bulgaria si Serbia. In acelasi timp, institutia financiara si-a propus sa reduca la maximum portofoliul de credite neperformante in valoare de patru miliarde de euro, conform planurilor de restructurare convenit cu Uniunea Europeana.

Planurile Piraeus Bank au fost anuntate de Christos Megalou, noul director general, intr-un interviu pentru Bloomberg.

„Obiectivul nostru principal este de a reduce expunerea la activele bancare elene care nu sunt de baza si la subsidiarele bancare internationale din Romania, Bulgaria si Serbia. Daca vom implementa asta fara sa fie afectat capitalul, efectul asupra bilantului va fi pozitiv", a spus Christos Megalou.

In ultimele 18 luni, grupul bancar a vandut credite neperformante in valoare de o jumatate de miliard de euro in Romania, Bulgaria si Serbia. Totodata, Piraeus Bank a obtinut 3 miliarde de euro dupa vanzarea a 29 de proprietati in cadrul unei licitatii online.

Managementul activelor nedorite va fi realizat de catre o unitate separata, „Piraeus Legacy Unit".

Pana in 20120, Piraeus trebuie sa reduca valoarea creditelor neperformante sub 20 miliarde de euro pana la finalul anului.

Intelegerea cu Mecanismul unic de supervizare include angajamentul de a reduce expunerea neperformanta cu doua miliarde de euro, la 31,3 miliarde de euro, pana la finalul anului. Acest lucru include si credite aflate in restructurare care ar putea deveni neperformante.

„Este o decizie a managementului de a accelera implementarea planului de restructurare pentru a returna banii veniti din ajutorul de stat cat de curand posibil", a spus Megalou.

Piraeus a primit finantare guvernamentala in valoare de 2,72 miliarde de euro din noiembrie 2015.

Christos Megalou este al treilea director din ultimii doi ani.

Foto: Pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.