unioncont.ro Web analytics

O noua emisiune FIDELIS lansata de Ministerul Finantelor

O noua emisiune FIDELIS lansata de Ministerul Finantelor
luni, 6 iunie 2022 Economie

Ministerul Finantelor a anuntat ca persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, in perioada 6 - 21 iunie 2022, in titlurile de stat Fidelis denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Conform MF, subscrierile se vor realiza prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale si Alpha Bank.

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani cu dobanzi anuale de 7,2% si respectiv 7,8%, iar cele in euro au scadente de 1 an si 2 ani si dobanda anuala de 1,40%, respectiv 2,30%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

"Ministerul Finantelor revine cu o noua emisiune in cadrul Programului Fidelis destinata investitorilor persoane fizice. In contextul economic actual, venim in intampinarea investitorilor prin oferirea unor dobanzi atractive, prin instrumente de economisire sigure si avem convingerea ca impreuna cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piata de capital", a precizat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara, precizeaza Ministerul Finantelor. In procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Detinatorii de titluri de stat Tezaur sau Fildelis lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.