Probleme mari pentru bugetul de stat

Probleme mari pentru bugetul de stat
marţi, 28 februarie 2017 Economie

In prima luna a lui 2017 in visteria statului au intrat mult mai putini bani comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Si aceasta nu este singura veste proasta: nu doar ca veniturile au scazut ci si cheltuielile au crescut. Astfel, la buget au intrat in ianuarie 19,2 miliarde de lei, cu 5,7% mai putini bani decat in aceeasi luna a anului trecut. Scaderea are la baza reducerea incasarilor din TVA cu 24.8%, dar si diminuarea banilor primiti din din impozitul pe profit si accize. Dar au crescut incasarile din impozitul pe salarii și venit, ca urmare a majorarilor salariale din 2016 si de la inceputul acestui an. In acelasi timp, cheltuielile bugetului general consolidat au crescut cu 3,5%, fata de ianuarie 2016.

Spre exemplu, au crescut cheltuielile cu personalul cu 8,2%, iar cele cu asistenta sociala au urcat cu 9.5%.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 305,8 milioane lei, respectiv 0,04% din PIB.

Sursa: mfinante.gov.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.