unioncont.ro Web analytics

Titluri de stat cu dobanzi de 4.4% pe an pentru investitorii romani

Titluri de stat cu dobanzi de 4.4% pe an pentru investitorii romani
vineri, 1 octombrie 2021 Economie

Romanii care vor sa investeasca in titlurile de stat au ocazia sa o faca incepand de luni, 4 octombrie 2021. Astfel, ministerul Finantelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,50%, 4,00% si 4,40%.

Conform MF, titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata si pot fi achizitionate: intre 4 - 27 octombrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului; intre 4 - 26 octombrie 2021 pentru mediul urban si 4 - 25 octombrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.

Potrivit sursei citate, dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Conform Ministerului Finantelor: "Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile".

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.