Transferul de moneda virtuala, fiscalizat in Romania

Transferul de moneda virtuala, fiscalizat in Romania
vineri, 17 decembrie 2021 Taxe si impozite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat si publicat un material informativ despre fiscalizarea veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de moneda virtuala.

Potrivit ANAF, Brosura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de moneda virtuala este disponibila pe site-ul institutiei, in sectiunea Asistenta contribuabili.

"Persoanele care realizeaza venituri din transferul de moneda virtuala au obligatia de a declara aceste venituri prin completarea si depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului, conform Art. 114 alin. 2 lit. m) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit ANAF.

Rolul ghidurilor fiscale elaborate de specialistii ANAF este de a sprijini si asista contribuabilii sa se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate si la plata impozitelor si contributiilor datorate. Contribuabilii pot obtine informatii detaliate si telefonic, apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.