Noutati legislative

Cele mai importante lucruri despre impozitul pe locuinte pentru firmele de apartament

miercuri, 13 iulie 2016

Sistemul fiscal a suferit o serie de schimbari, ca de exemplu cele legate de sistemul de impozitare a locuintelor. Astfel impozitul pe cladiri nu se mai stabileste in functie de calitatea persoanei care detine imobilul, ci in functie de destinatia cladirii, respectiv rezidentiala (scop de locuinta), nerezidentiala (folosita in scop economic: sedii de firme sau persoane fizice autorizate, spatii comerciale, cabinete etc) sau mixta (locuinta + sediu social).

Citeste in continuare

Ce contine legea falimentului personal

vineri, 1 iulie 2016

Ordinul ministrului justitiei nr. 2.207/C/2016 pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1.082/C/2014 a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 461 şi a intrat in vigoare la aceeaşi data. Practic, prin intermediul acestui act normativ sunt aduse mai multe modificari regulamentului ONRC, schimbari ce vor duce la o armonizare cu prevederile Legii insolventei persoanelor fizice, care va intra in vigoare la finele acestui an.

Citeste in continuare

Aceste infractiuni fiscale se pedepsesc cu inchisoarea. Fii atent la ele!

joi, 23 iunie 2016

Legea nr. 241/2005 este actul normativ care stabileste masurile de prevenire si combatere a infractiunilor de evaziune fiscala si a unor infractiuni aflate in legatura cu acestea. Cea mai blanda pedeapsa cu inchisoarea pentru o fapta de natura infracţionala din sfera evaziunii fiscale este cuprinsa intre sase luni si cinci ani. Sanctiunea poate fi aplicata contribuabililor (orice persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate fara personalitate juridica ce datoreaza impozite, taxe, contributii si alte sume bugetului general consolidat) care nu refac, cu intentie sau din culpa, documentele de evidenta contabila distruse.

Citeste in continuare

Afla ce mijloace de transport pot fi scutite de TVA

miercuri, 22 iunie 2016

Ordinul MFP nr. 103/2016 anunta dispozitivele care trebuie clarificate „in vederea unei mai bune intelegeri a legislatiei fiscale secundare, eliminarii unor disfunctionalitati si, implicit, pentru abordarea mai facila a prevederilor legale atat de catre contribuabili, cat si de catre organele fiscale”.

Citeste in continuare
×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.