unioncont.ro Web analytics

Noutati legislative

Aceste infractiuni fiscale se pedepsesc cu inchisoarea. Fii atent la ele!

joi, 23 iunie 2016

Legea nr. 241/2005 este actul normativ care stabileste masurile de prevenire si combatere a infractiunilor de evaziune fiscala si a unor infractiuni aflate in legatura cu acestea. Cea mai blanda pedeapsa cu inchisoarea pentru o fapta de natura infracţionala din sfera evaziunii fiscale este cuprinsa intre sase luni si cinci ani. Sanctiunea poate fi aplicata contribuabililor (orice persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate fara personalitate juridica ce datoreaza impozite, taxe, contributii si alte sume bugetului general consolidat) care nu refac, cu intentie sau din culpa, documentele de evidenta contabila distruse.

Citeste in continuare

Afla ce mijloace de transport pot fi scutite de TVA

miercuri, 22 iunie 2016

Ordinul MFP nr. 103/2016 anunta dispozitivele care trebuie clarificate „in vederea unei mai bune intelegeri a legislatiei fiscale secundare, eliminarii unor disfunctionalitati si, implicit, pentru abordarea mai facila a prevederilor legale atat de catre contribuabili, cat si de catre organele fiscale”.

Citeste in continuare
×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.