Noutati legislative

Afla cum pot retrage firmele mai multi bani din banca

luni, 18 iulie 2016

Afla cum pot retrage firmele mai multi bani din banca In prezent, nicio firma nu poate retrage mai mult de 10.000 de lei pe zi insa lucrurile vor sta diferit incepand cu 1 august. Mai concret, organizatiile economice pot depasi plafonul atat timp cat platile se vor face catre persoane fizice. Schimbarea a fost stabilita prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și reglementarea unor masuri financiar-fiscale a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 488 din 30 iunie.

Citeste in continuare

Cele mai importante lucruri despre impozitul pe locuinte pentru firmele de apartament

miercuri, 13 iulie 2016

Sistemul fiscal a suferit o serie de schimbari, ca de exemplu cele legate de sistemul de impozitare a locuintelor. Astfel impozitul pe cladiri nu se mai stabileste in functie de calitatea persoanei care detine imobilul, ci in functie de destinatia cladirii, respectiv rezidentiala (scop de locuinta), nerezidentiala (folosita in scop economic: sedii de firme sau persoane fizice autorizate, spatii comerciale, cabinete etc) sau mixta (locuinta + sediu social).

Citeste in continuare

Ce contine legea falimentului personal

vineri, 1 iulie 2016

Ordinul ministrului justitiei nr. 2.207/C/2016 pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1.082/C/2014 a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 461 şi a intrat in vigoare la aceeaşi data. Practic, prin intermediul acestui act normativ sunt aduse mai multe modificari regulamentului ONRC, schimbari ce vor duce la o armonizare cu prevederile Legii insolventei persoanelor fizice, care va intra in vigoare la finele acestui an.

Citeste in continuare
×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.