Guvernul ofera noi facilitati fiscale pentru firme. Afla daca indeplinesti conditiile
Documentul prin care Guvernul codus de Dacian Ciolos ofera o serie de facilitati fiscale este legea Legea nr. 102/2016 si a intrat in vigoare la jumatatea lunii iunie.
Citeste in continuareStimulente pentru agricultori: TVA de 9% pentru seminte, pesticide si ingrasaminte
Seful Guvernului crede ca masura va avea efecte pozitive asupra preturilor furnizorilor din domeniu si va stimula derularea in conditii optime a programelor de investitii din fonduri europene nerambursabile, dar si ca reduce evaziunea din domeniu.
Citeste in continuareCe contine legea falimentului personal
Ordinul ministrului justitiei nr. 2.207/C/2016 pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1.082/C/2014 a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 461 şi a intrat in vigoare la aceeaşi data. Practic, prin intermediul acestui act normativ sunt aduse mai multe modificari regulamentului ONRC, schimbari ce vor duce la o armonizare cu prevederile Legii insolventei persoanelor fizice, care va intra in vigoare la finele acestui an.
Citeste in continuareEsti proprietare de bar sau pensiune? Iata cum vei plati impozit forfetar din 2017
Impozitul forfetar va varia in functie de zona in care se afla contribuabilul fiind stabilite cinci categorii distincte de zone, cu coeficienti de zona diferiti.
Citeste in continuareCe trebuie sa stii despre indemnizatia de crestere copil
Indiferent ca solicitantul este mama sau tatal, de la 1 iulie vor trebui respectate noi reguli. Principalele schimbari ce se vor aplica de luna viitoare vor fi introducerea duratei unice de concediu si eliminarea plafonului maxim al indemnizatiei.
Citeste in continuareAceste infractiuni fiscale se pedepsesc cu inchisoarea. Fii atent la ele!
Legea nr. 241/2005 este actul normativ care stabileste masurile de prevenire si combatere a infractiunilor de evaziune fiscala si a unor infractiuni aflate in legatura cu acestea. Cea mai blanda pedeapsa cu inchisoarea pentru o fapta de natura infracţionala din sfera evaziunii fiscale este cuprinsa intre sase luni si cinci ani. Sanctiunea poate fi aplicata contribuabililor (orice persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate fara personalitate juridica ce datoreaza impozite, taxe, contributii si alte sume bugetului general consolidat) care nu refac, cu intentie sau din culpa, documentele de evidenta contabila distruse.
Citeste in continuareAfla ce mijloace de transport pot fi scutite de TVA
Ordinul MFP nr. 103/2016 anunta dispozitivele care trebuie clarificate „in vederea unei mai bune intelegeri a legislatiei fiscale secundare, eliminarii unor disfunctionalitati si, implicit, pentru abordarea mai facila a prevederilor legale atat de catre contribuabili, cat si de catre organele fiscale”.
Citeste in continuareAi PFA? Vezi care este ultima zi de plata a contributiilor la stat
PFA-urile trebuie sa achite catre bugetul de stat contributii de asigurari sociale (CAS), contributii de asigurari sociale de sanatate (CASS), dar si impozitul pe venit. Aceste plati se realizeaza trimestrial, in patru rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.
Citeste in continuare